Tuesday, April 25, 2006

Reisinfo Mongolië

GELD
De Mongoolse munteenheid is de tögrök, die weer is onderverdeeld in 100 möngö. Als u geen hotel in Ulan Bator heeft geboekt, wissel dan niet te veel geld om, omdat men in de Mongoolse treinrestauratie betaling in Amerikaanse dollars prefereert. Let wel op dat u niet te veel betaalt, want het omrekenen gebeurt uit de losse pols (Wisselkoers: 1000 tögrök = 1euro).

TOERISTISCHE INFO:
Ulan Bator ligt op 6304 km afstand van Moskou. De stad ligt op 1350 m boven zeeniveau en is omgeven door 4 bergen: Bogd Oel, Bajanzoerkj, Songino Kjairkjan en de Tsjingeltei die allemaal deel uitmaken van de Kjentii-bergketen. De temperatuur schommelt tussen -49°C in de winter tot 38°C in de zomer en is hiermee de koudste stad ter wereld.
Terelj, in het Gorkji-Terelj National Park, is een vakantiekamp 80 km buiten Ulan Bator op 1600 m hoogte. Alleen de weg erheen is een belevenis, door de mooi geslepen rotspartijen, grotten, kristalheldere rivieren, dichte bossen, wilde dieren en valleien die overdekt zijn met kleurige bloemen. In Terelj kan men overnachten in een originele Mongoolse ger.
In het noordoosten loopt het park over in het Khan Kjentii, beschermd gebied. Het Khan Kjentii park is vrijwel onbewoond en het domein van dieren zoals de bruine beer, de eland en de wezel, slechts enkele van de in totaal 250 diersoorten die er voorkomen.

No comments: